Det perfekta löpsteget

Freefall Running® har tagits fram i ett samarbete med några av Sveriges främsta löpexperter: Anders Palmqvist och Johan Wettergren, båda elittränare och utvecklingsansvariga vid Svenska Friidrottsförbundet, samt fysiologen Jacob Lindh, som forskar om löpteknik.

Freefall Running® handlar om att hitta ditt naturliga löpsteg. Namnet förklarar vad löpning går ut på – att utnyttja kroppens fria fall på varje steg för att dra nytta av gravitationen. På det viset får du ut mycket mer av din konditionsträning och maximerar din uthållighet.

Med det helhetsperspektivet får löpningen en ny dimension oavsett om du är nybörjare eller tävlingslöpare. Det är en häftig känsla att höja farten genom att fokusera på löptekniken i stället för att ta i mer – att springa snabbare utan att bli tröttare.

Freefall Running® introducerades 2013 med boken Det perfekta löpsteget. Sedan dess erbjuder vi kurser i löpteknik som arrangeras av registrerade företaget Det perfekta löpsteget.

hemsida front

Så här fungerar det:

– Snabbare och uthålligare löpning. När din kropp rör sig som den är skapt för minskar syreförbrukningen och du kan springa snabbare och längre utan att öka ansträngningen.

– Skonsammare för kroppen. Mer naturliga rörelser minskar belastningen på knän, höfter och rygg. Forskning visar att du bara genom att landa längre fram på foten halverar risken för löpskador.

– Spring dig lycklig. Det mjukare och lättare steget ger en större kroppskännedom som gör det skönare att springa. Du hamnar i en känsla av flow som gör löpningen till mycket mer än en fysisk upplevelse.

Så här kan ett perfekt löpsteg se ut: