Freefall Running

Vi erbjuder kurser i löpteknik med Freefall Running® – för både erfarna löpare och nybörjare. Skillnaden jämfört med andra löpargrupper/kurser är individuell filmanalys i små grupper med maximalt åtta deltagare. Löpsteget är komplext och för att verkligen nå resultat krävs personlig instruktion och återkoppling.

Dessutom får du lära dig unika övningar framtagna i ett samarbete med ledande löptränare. Med vår metod kommer vi åt fler dimensioner i din löpning och kan lyfta den mycket mer.

Freefall logga

Freefall Running® är något av det mest prestationshöjande och samtidigt hälsosamma en löpare kan ägna sig åt. Med ett lättare steg kommer du att:

– springa mer effektivt och sänka dina löptider

– minska belastningen på kroppen

– upptäcka att löpning är mycket skönare än du tidigare upplevt

Löptekniken har stor betydelse för uthålligheten och för att minska belastningen på kroppen. Med en bra löpteknik trycker kroppen dig framåt, du får ”gratis” fart och springer snabbare och längre utan att det kostar mer energi – du får en dimension i löpningen du aldrig kan nå med enbart konditionsträning. Eftersom de allra flesta motionslöpare landar med foten framför kroppen och i stället bromsar på varje steg finns en stor förbättringspotential.

Sedan introduktionen sommaren 2013 har Freefall Running® hjälp ett tusental personer i framför allt Göteborg, Stockholm och Köpenhamn att lyfta sin löpning. Du kan välja mellan att gå en kurs tillsammans med andra löpare eller att boka privatlektioner. Det går bra att använda friskvårdsbidrag, vi tar även emot friskvårdskuponger.

Här kan du läsa om privatlektioner och workshop/kurs i Freefall Running, för kompisgäng, arbetskollegor, idrottsklubben etc. Coach är, om inte annat anges, Thomas Reckmann, som skrivit Det perfekta löpsteget, och är utbildad elittränare i löpning.Träning 1