Löpcoachen


Det perfekta löpsteget erbjuder kurser och personlig träning i löpteknik under varumärket Freefall Running®. De flesta kurser leds av Thomas Reckmann, löpcoach och journalist, som tävlat i sprinterlöpning på elitnivå. Thomas har idrottslärarexamen från GIH (Gymnastik- och Idrottshögskolan) och har gått Svenska Friidrottsförbundets elittränarutbildning.

Thomas skriver på Det perfekta löpstegets blogg samt i bland annat Runner´s World om löpträning.

Det perfekta löpsteget är också namnet på boken som släpptes i Sverige 2013 och året efter i Danmark och USA. Boken är inspirerad av bestsellern Born to run, som lästs av miljontals löpare världen över. Det perfekta löpsteget går vidare praktiskt och visar vad naturlig löpning är samt vad som krävs för att hitta sitt medfödda och effektiva löpsteg.

Det perfekta löpsteget är den första riktiga handboken i löpteknik/effektiv löpning och bygger på ett samarbete mellan Thomas och två av Sveriges ledande löptränare, Johan Wettergren och Anders Palmqvist, samt Jacob Lindh, som forskar om fysiologi och biomekanik. Samarbetet har lett fram till Freefall Running®, som är en unik metod för att lära sig springa snabbare och mer naturligt.