Tips Göteborgsvarvet 5: koll på axlarna håller tröttheten borta

16 apr Tips Göteborgsvarvet 5: koll på axlarna håller tröttheten borta

Det allra vanligaste tecknet på trötthet hos löpare är stela axlar. Problemet med det är att du hamnar i en negativ spiral – löpningen blir oekonomisk och kostar mycket mer energi när axlarna dras uppåt, du blir snabbt ännu tröttare, stelheten sprider sig i kroppen och du tappar fart.

Men axlarnas inverkan på löpningen är inte bara ett problem utan också en möjlighet: lär dig att ta kontroll över dina axlar så får du ett verktyg som gör att du kan skjuta upp tröttheten och bli en mycket bättre löpare. Knepet är träning som ger ökad rörlighet i axel- och bröstregionen samt hållningsövningar. Då kommer du viljemässigt att kunna slappna av och sänka axlarna även när du börjar bli trött.

Linnea - bron

Det här är ett av åtskilliga bevis på att löputhållighet inte bara handlar om kondition utan lika mycket om att använda kroppen på ett smart sätt för att få ut så mycket som möjligt av konditionen. Så länge du kontrollerar axlarna håller du tröttheten borta, och det bästa av allt är att det inte kostar någon extra energi, i motsats till när man försöker övervinna den ökade stelheten genom att ta i mer.

 

 

No Comments

Post A Comment