Tips Göteborgsvarvet 6: Förläng löpsteget bakåt

25 apr Tips Göteborgsvarvet 6: Förläng löpsteget bakåt

Ett långt eller kort steg, vad är bäst?

Huvudsaken är att steget är naturligt anpassat till din teknik. Då blir det långt när du klarar av att trycka dig framåt med hjälp av höften. Om du inte klarar av att ta hjälp av höften utan i stället drar dig framåt är det bättre att ha ett kort steg. Många motionärer landar alldeles för långt fram i strävan efter ett långt steg och då blir varje landning en broms. Korta i så fall steget så blir bromseffekten mindre och löprytmen bättre.

Om du vill träna för ett längre steg är det viktigt att veta att steget bara kan förlängas bakåt. När du sträcker ifrån bakåt på ett naturligt sätt trycks höften framåt och du får ett vägvinnande och samtidigt energisnålt steg.

Bra träning för att hitta rätta känslan är löpning i uppförsbacke eller så kallad motståndslöpning där du bogserar en kompis:

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment