Tips Göteborgsvarvet 9: Förstör inte formen!

09 maj Tips Göteborgsvarvet 9: Förstör inte formen!

Om du tänkt köra intervaller eller annan träning i högre tempo nästa vecka är det dags att tänka om. Sista dagarna före tävling är det försent att förbättra formen. Du kan bara förstöra den, genom att springa för långt eller för snabbt och förbruka energi som du behöver spara till nästa lördag.

Idealiskt är att efter sista kvalitetspasset i helgen (se tips nr 8) bara hålla igång kroppen. Spring en runda på 5-10 km i lätt tempo på tisdagen och sedan ännu kortare och långsammare på torsdagen för att hålla dig fräsch.

Sista tipset kommer i mitten av nästa vecka. Då får du veta hur du behåller ett lätt och effektivt steg så länge som möjligt under en halvmara.120614-3559-7 (2)

No Comments

Post A Comment