Surfa på formen efter Varvet – kasta inte bort den

23 maj Surfa på formen efter Varvet – kasta inte bort den

Kondis är en färskvara. Det betyder att det är lättare att behålla en hög träningsstatus än att ta sig dit från ett otränat tillstånd. Därför är det synd att kasta bort den form du uppnått efter flera månaders träning inför Göteborgsvarvet.

Bestäm dig i stället för att surfa vidare på formen: kör ett intervallpass varje vecka fram till Midsommar, kombinerat med 1-2 löprundor per vecka i lugnare tempo och du behåller en bra kondis åtminstone fram till semestern.

Och varför inte tävla igen, när du ändå är i form?

Om du vant dig med 21 km kommer 10 km att kännas ganska kort. På lopp som tar under timmen att springa behöver du dessutom inte förbereda dig med långpass och kolhydratuppladdning. En annan fördel jämfört med Göteborgsvarvet är att det oftast går bra att anmäla sig bara några dagar innan loppet.

Från början av juni finns det lopp i Göteborg/Västsverige i stort sett varje vecka:

http://www.friidrott.se/tavling/program.aspx?type=6&year=2014 R och väggen 2

No Comments

Post A Comment