Träningstips i sommar – bogsering hjälper dig att hitta höften

27 jun Träningstips i sommar – bogsering hjälper dig att hitta höften

Kanske är du en av dem som tar det lite lugnare med löpningen under sommaren. Det kan vara bra att släppa rutinerna under några veckor, dels för att ge kroppen vila, dels blir det desto roligare att köra igång på allvar igen efter semestern när man vilat från träningen.

Om du vill ta det lugnt med din vanliga löpning men ändå få ett mer effektivt löpsteg till augusti är gummibandsövningar ett bra tips: så kallad motståndslöpning, där du bogserar din träningskompis, är idealiskt för att lära sig trycka fram höften när du springer och dra nytta av tyngdkraften, vilket gör löpningen betydligt mer ekonomisk. Om du placerar bandet runt höften tvingas du driva på framåt från höften för att få fart. Poängen är att du känner mycket tydligare än vid vanlig löpning när du gör rätt. Sedan tar du med dig känslan av hur höften trycker kroppen framåt till din vanliga löpning.

Precis som vid all teknikträning är det viktigare att göra rätt (och ofta) än att springa långt. Kör 20-30 meter x 3-5 upprepningar, avsluta med att springa lätt och försök göra likadant.

På Det perfekta löpstegets kurser är motståndslöpning ett viktigt inslag för att springa mer effektivt. Ni som gått kurserna under våren vet också att det går att variera övningarna med gummiband på väldigt många olika sätt.

Träning 1

 

No Comments

Post A Comment