Bättre uthållighet för löpare som använder hjärnan

02 sep Bättre uthållighet för löpare som använder hjärnan

En ny brittisk studie visar att löpning är mindre ansträngande om man samtidigt engagerar hjärnan: http://www.runnersworld.se/blogs/hjarnfysik/hjarnuthallighetstraning.htm

Löpare som fokuserar på löptekniken använder också hjärnan. I början känns det ovant och lite jobbigt att behöva tänka på att göra “rätt”. Men ju mer du vänjer dig desto mer naturligt blir det för hjärnan att arbeta under löpningen med att kontrollera kroppen.

Fenomenet är välkänt i sporter som simning och längdskidåkning, där det går ut på att arbeta med kroppen på rätt sätt. Många längdskidåkare menar att grejen med åkningen är att hitta det njutbara flyt som gör att man orkar ta ut sig mycket mer, och att det är något de saknar med löpning. Men du som blivit medveten om hur du orkar mer genom att fokusera på höft, hållning etc kan hitta det sköna flytet även i löpning. Och tack vare det orka springa snabbare och längre.R uppför

 

 

No Comments

Post A Comment