Snabba fötter är nyckeln till ett lättare och mer effektivt steg

18 maj Snabba fötter är nyckeln till ett lättare och mer effektivt steg

De allra flesta motionslöpare springer med ett steg som är för långt och för långsamt. Det långa steget innebär att man landar framför kroppen och bromsar löpningen.

Målet med teknikträning är att ta bort bromsen och göra steget snabbare. Nyckeln sitter i fötterna. Det handlar dels om att bli starkare i fotleden, men för att integrera styrkan i din löpning behöver du också träna teknikövningar som ökar impulssnabbheten.

Vristlöpning är en utmärkt övning som även tränar sträckmusklerna i höft och på baksidan av låret. När du lärt dig övningen går du vidare och gör den i nedförsbacke så blir du ännu starkare och snabbare i fötterna.

No Comments

Post A Comment