Freefall Running – använd tyngdkraften för att få mer fart

18 jun Freefall Running – använd tyngdkraften för att få mer fart

Gravitationen, dvs tyngdkraften, har stor betydelse i löpning som går ut på att transportera kroppen så snabbt som möjligt med minsta tänkbara energiåtgång.

Märkligt nog är det många löpare som inte tränar på att dra nytta av tyngdkraften, dvs att träna löpteknik. Något som varit otänkbart i sporter som tennis, golf eller crawlsimning där man vet att teknikträning lägger grunden till bra prestationer.

Löpning handlar om att dra nytta av tyngdlagarna i istället för att kämpa mot dem. I praktiken innebär det att du precis som Mikael i övningen på bilden ska luta kroppen lätt framåt utan att böja i höften. Då kommer dina fötter att landa under i stället för framför dig och effekten blir att bålen trycker dig lätt framåt på varje steg. Du får ett fritt fall som ger mer fart framåt utan att det kostar någon extra energi – löpningen blir mer ekonomisk.

Utmaningen ligger i att förändra ett sätt att springa på som du kanske haft ända sedan tonåren. Freefall Running – smarta övningar och personlig handledning – lär dig helkroppsövningar som snabbt integreras i ditt löpsteg och ger dig ett lättare steg som gör att du orkar springa snabbare och längre.

No Comments

Post A Comment