Nyckeln till naturlig löpning och bättre uthållighet

05 aug Nyckeln till naturlig löpning och bättre uthållighet

Freefall Running® går ut på att skapa fart genom att lätt och kontrollerat falla framåt på varje steg och dra nytta av kroppens tyngd i stället för att släpa på kroppen. Det är en naturlig teknik (tänk Born to Run) som liknar det steg vi har som barn. Allt du behöver göra är att ha kroppen i rätt position och låta benen arbeta av sig självt.

Det som händer är att du genom att dra nytta av din egen kroppsvikt minskar syreförbrukningen, du springer mer ekonomiskt och orkar springa längre och snabbare. Du anstränger dig mindre och presterar mer.

När du lärt dig kommer du att få ett lätt fall framåt även uppför backar som gör löpningen mycket lättare. Många kursdeltagare beskriver det som att de lärt sig att vila när det går uppför, trots att det går minst lika snabbt som tidigare. Samtidigt minskar belastningen på kroppen eftersom det är ett naturligt sätt att springa på.

https://www.instagram.com/p/BZUF7WoDgAM/

 

No Comments

Post A Comment