Coreträning för löpare

10 aug Coreträning för löpare

Benböjningar kan göras på många sätt. Den bästa varianten för löpare är att arbeta så att du involverar hela kroppen. När du gör rätt tränas hela corekedjan – muskler från axlar/nacke ända ner till fötterna, i stället för att enbart aktivera lår och rumpa. Du tränar kroppen i att arbeta i den balanserade position som gör löpningen mest effektiv och samtidigt belastar minst.

Du behöver inga vikter eller skivstänger. Fokusera i stället på att göra som på bilden. Genom att vrida ut armbågarna trycker du skulderbladen inåt och rätar automatiskt upp övre delen av ryggen. Svankningen på nedvägen tränar ländryggens rörlighet och förebygger ryggbesvär. Ett vanligt fel vid benböj är att knän och fötter vrids utåt i nedre läget – vilket gör att fel muskler arbetar med ökad skaderisk och sämre löpning som följd. Knepet är att vrida fötterna så att de pekar framåt, i stället för utåt. Då aktiveras lårens insidor och det blir lättare att arbeta uppåt-nedåt genom hela övningen.

 

 

No Comments

Post A Comment