Varför Freefall Running?

27 apr Varför Freefall Running?

Freefall Running är en unik metod för att springa mer naturligt och effektivt. En skillnad jämfört med andra sätt att träna löpteknik är att Freefall Running förenklar inlärningen av det lätta och snabba steg som gör att du kan springa långt utan att bli lika trött och får en bättre uthållighet.

Att korrigera löpteknik är inte enkelt. Det handlar ofta om att rätta till avvikelser som lärts in under 20 eller 30 år, orsakade av mycket stillasittande som försämrat kroppshållningen och/eller alltför kraftigt uppbyggda skor som hindrar fotens naturliga rörelse.

Nyckeln till förändring ligger i att hitta rätt löprytm, vilket är centralt för våra kurser i Freefall Running. Eftersom de allra flesta motionslöpare har ett långt och långsamt steg betyder det en ändring till ett kortare och snabbare steg. Med en mjukare rytm blir steget lättare och kostar mindre energi vilket sänker din löptid. Skillnaden är väldigt tydlig, inte minst i uppförsbackar.

https://www.instagram.com/p/BiC-fDlgsYC/

 

No Comments

Post A Comment