Filmning gör dig till en bättre löpare

19 apr Filmning gör dig till en bättre löpare

En bild säger verkligen mer än tusen ord och därför är filmning en nyckel till att lära sig springa mer effektivt. Vi inleder alltid våra kurser med att filma och analysera deltagarnas löpsteg. Tack vare små grupper med max åtta deltagare får alla möjlighet att se sin egen löpning in i minsta detalj.

Att se sig själv springa i slow motion och studera detaljer som fotisättning, kroppshållning och armpendling är en stor aha-upplevelse. Filmningen ger både en förståelse för vad du behöver korrigera i löpsteget och kunskap om hur löpning fungerar biomekaniskt.

Med den förståelsen som utgångspunkt tränar vi sedan en mängd löpövningar som varvas med löpning och även dessa moment filmas. Dels för att få positiv förstärkning när du gör rätt, dels för att förtydliga felaktiga rörelsemoment.

No Comments

Post A Comment