Därför kommer du mycket längre med Freefall Running®

05 aug Därför kommer du mycket längre med Freefall Running®

Det mest grundläggande i all idrott är att röra sig rätt – att ha en god teknik. I sporter som simning och längdåkning är det en självklarhet att först lära sig crawlteknik eller att glida på skidan innan man börjar träna för ett långlopp.

Löpning fungerar likadant. Det krävs en någorlunda god teknik för att kunna dra nytta av konditionsträningen och uppnå din fulla potential som löpare. Skillnaden är bara att alla redan kan springa på ett eller annat sätt – därför handlar det om att korrigera avvikelser från ett naturligt och effektivt löpsteg.

För att behärska en bra löpteknik gäller det att först bli medveten om vad du behöver korrigera och sedan fokusera på teknikdetaljer när du springer. Precis som simmaren tänker på att ha rätt andningsteknik i bassängen och den som är i längdspåret hela tiden fokuserar på sin tyngdöverföring ska du ha fokus på löpningen. Det kan handla om att trycka höften framåt, sträcka på nacken, landa mitt på foten eller något annat.

Skillnaden mellan Freefall Running® och andra löpkurser är att du:

  • blir filmad och får individulla nycklar till din löpteknik
  • lär dig unika övningar för att springa med teknikfokus

När du behärskar löptekniken minskar energiförbrukningen och du kan hålla ett högre tempo under längre tid utan att bli trött. Det är en fantastisk känsla att höja löphastigheten genom att fokusera på din teknik i stället för att ta i mer.

Kombinationen löpteknik och mental träning gör Freefall Running® till en mycket mer kraftfull metod än vanlig teknikträning och löpskolning. En del löpskolning ingår även i Freefall Running®, men bara som en av flera delar av helheten.

Att det verkligen funkar är våra deltagare bevis för. Här mejl från några av de som gått kurs under våren:

“Vill bara tacka så mkt för bra träning i måndags! Idag sprang jag fiskebäcksloppet o tänkte hela tiden på skulderbladen lite ihop, tårna inåt o framåtlutning. Det hjälpte mig jättemycket att ha ngt att fokusera på när jag blev trött och räckte till en första plats i damklassen!” (Lykke)

“Jag har som nybörjare upptäckt att det är jätteroligt att springa! Betyder så mycket att man lär sig rätt från början, jag fick med mig många värdefulla tips att bygga vidare på” (Andreas)

“En fantastisk aha-upplevelse att få verktygen och övningarna när det gäller tyngdpunkten. Jag förbättrade min kilometertid med 10-20 sekunder på milen direkt. Mina träningstider ligger nu helt plötsligt under 45 minuter utan att vara supertrött. Jag har tittat på min klocka flera gånger och funderat på om den verkligen går rätt, men jag tror faktiskt att den gör det :)” (Helena)

No Comments

Post A Comment