En av landets bästa ultralöpare med hjälp av Det perfekta löpsteget

10 aug En av landets bästa ultralöpare med hjälp av Det perfekta löpsteget


Magnus Rabe vann 2019 Sveriges största ultratrail-tävling Kullamannen. Han är en av landets allra bästa ultralöpare och ingår i det svenska landslaget.

Magnus är en av tusentals löpare, alltifrån nybörjare till elit, som gått kurs eller tagit PT-lektioner hos Det perfekta löpsteget.

– Det hade inte varit möjligt att nå toppen utan PT-timmarna med Det perfekta löpsteget. Jag lärde mig springa med en högre stegfrekvens jämfört med mina konkurrenter vilket gör att jag kan behålla kroppen avslappnad under längre tid, säger han.

Löptekniken är oerhört viktig i långdistanslöpning. Med en bättre teknik arbetar kroppen mer avspänt och kostar mindre energi, vilket gör att löpare får ut mer av sin kondition/syreupptagningsförmåga.

För att prestera så bra som möjligt i uthållighetsidrotter måste man träna både kondisen och att röra sig effektivt. Det är en självklarhet för Vasaloppsåkare och längdsimmare, men bland löpare finns fortfarande många som kämpar på med intervaller och annat utan att träna på att springa effektivt.

– Konditionsträningen förbättrar syreupptagningen och teknikträningen gör att jag förbrukar mindre syre jämfört med konkurrenter som springer lika snabbt men med sämre teknik. Det handlar om att lära sig hur kroppen rör sig mest effektivt när man springer, säger Magnus Rabe. 

No Comments

Post A Comment