Teknikträning – mest effektiva vägen mot att bli en bättre löpare

17 aug Teknikträning – mest effektiva vägen mot att bli en bättre löpare

Oavsett hur mycket konditionsträning du ägnar dig åt når du inom några månader ett tak där ytterligare förbättringar bara är marginella. Det beror på att det finns en gräns för hjärtats tillväxt och hur mycket syre som kan tas upp.

Däremot är förmågan att springa effektivt – att orka längre och springa snabbare med samma syreförbrukning – något som alltid kan förbättras. Det handlar om löpteknik, korrigeringar i löprörelsen som bygger på biomekanik och fysiska naturlagar.

Forskning visar att en bättre löpteknik sänker löptiden med upp till 20 procent för motionslöpare. Något som i sin tur beror på att de flesta springer utan att tänka på hur man ska göra – vilket är märkligt. I andra uthållighetsidrotter som simning och längdåkning på skidor ligger fokus på rätt teknik.

No Comments

Post A Comment